Είσαστε εδώ : Εύβοια - Λιχάδα

 Εύβοια - Λιχάδα

Η περιοχή της Λιχάδας, η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της χερσονήσου, είναι γνωστή από τη νεότερη νεολιθική περίοδο και έχει αναφορές σε γεγονότα  της Ελληνικής ιστορίας, ακόμα και στην αρχαιότητα.

Η μυθολογία θέλει το όνομα της Λιχάδας να οφείλεται στον υπηρέτη του Ηρακλή, Λίχα, ο οποίος άθελά του προκάλεσε το τέλος της επίγειας ζωής του Ηρακλή. Σύμφωνα με το μύθο, ο Λίχας ήταν απεσταλμένος της συζύγου του Ηρακλή, Δηιάνειρας, η οποία, έχοντας ακολουθήσει τις παραπλανητικές συμβουλές του Κενταύρου Νέσσου, έστειλε έναν χιτώνα εμποτισμένο με δηλητήριο στον Ηρακλή, ελπίζοντας για την αιώνια αγάπη του. Δεν γνώριζε ότι ο Κένταυρος την χρησιμοποίησε εν αγνοία της για τον αφανισμό του Ηρακλή. Φορώντας τον χιτώνα ο Ηρακλής, άρχισε σφαδάζει από τρομερούς πόνους και, θεωρώντας υπαίτιο τον ανύποπτο Λίχα, τον άρπαξε και τον εκσφενδόνισε προς τη θάλασσα. Τα κομμάτια του άτυχου Λίχα έπεσαν γύρω από το Κήναιο, τα οποία ο Ποσειδώνας μεταμόρφωσε στη συνέχεια σε μικρά νησάκια, τα λεγόμενα Λιχαδονήσια, και έτσι η περιοχή της χερσονήσου πήρε το όνομα Λιχάδα.

Σήμερα, η περιοχή αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Περιτριγυρίζεται από λόφους με καταπράσινα πευκοδάση, ρεματιές, πηγές με κρυστάλλινα νερά και τοπία με πυκνή βλάστηση και πολλά είδη φυτών. Το μέρος είναι επίσης κατάφυτο με ελαιώνες, οι οποίοι παράγουν ετησίως σημαντική ποσότητα βρώσιμων ελαιών και ελαιολάδου για την περιοχή. Συγκεκριμένα οι ελαιώνες έχουν έκταση τουλάχιστον 20.000 στρεμμάτων και αποτελούνται συνολικά από 165.000 περίπου δέντρα. Η συγκομιδή της ελιάς αποτελεί κυρίως οικογενειακή υπόθεση στη Λιχάδα, ενώ η φροντίδα και παράδοση πολλών ετών στην καλλιέργεια εξασφαλίζουν μοναδική ποιότητα και γεύση στα προϊόντα.

 

 

 Εκτύπωση   Αποστολή σε φίλο   Επιστροφή

O-live.gr

Λιχάδα, 343 00, Ιστιαία, Εύβοια
Τηλ.: 2226033210
Τηλ.: 2226033733
Κιν.: 6972007270
Email: info@o-live.gr

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέμα:  

 

Το όνομά σας:  

 

Το email σας:  

 

Το τηλέφωνό σας:  

 

Σχόλια:  

 

 

 

 

 

Copyright @ 2019 O-live.gr    Created by PowerSite O.E.